Recept Hete Bliksem


Ingrediėnten:

1,5 kg aardappelen

zout

500 gr zure appels

250 gr zoete appels

azijn

250 gr doorregen rookspek

2 kleine uien

 

 

 

/ Hete bliksem recept - Eenpansgerechten en stamppot

 

 

Bereiding:

De aardappelen aan de kook brengen met 2 dl water en iets zout.

De appels schillen, in vieren delen en de klokhuizen verwijderen. Elk stuk weer in vieren delen. Als de aardappelen 20 minuten koken, de appels erop leggen. Alles nog 10 minuten laten koken.

Intussen het rookspek uitbakken en de in ringen gesneden ui in het spekvet goudgeel bakken.

Het kookvocht van de aardappelen afgieten en bewaren (deze kan als "jus" op tafel worden gezet bij het serveren om het geheel naar smaak smeuļger te maken). De aardappels en appels met een pollepel goed omroeren en op smaak brengen met iets azijn. Spek en uien op de hete bliksem leggen.